Soal Bahasa Inggris Greetings dan Jawaban

Posted on

Dalam bahasa inggris juga ada istilah kata sapaan yang disebut dengan greeting. Mempelajari kata sapaan dalam bahasa inggris akan membantu kita dalam bergaul dengan orang- orang di sekitar kita, karena penggunaannya akan sangat membantu dalam membuka sebuah percakapan. greeting adalah ungkapan yang digunakan untuk menyapa seseorang. Situasi dalam greeting terdiri dari dua bagian yaitu formal dan informal. greeting juga bisa diekspresikan dengan kontak mata, saling berjabat tangan atau berpelukan. Bentuk dari greeting itu sendiri ditentukan dari budaya maupun hubungan dari orang-orang tersebut.

Soal Bahasa Inggris Greetings Kelas X dan Jawaban

Read carefully and choose the best answer between A, B, C, D, and E.

Text 1 is for questions no. 1 — 4
Faiz and Rizqi is in the cinema to watch a movie. Suddenly they meets Aji, Friend of Faiz outside of the cinema.
Faiz : Hello Aji, Good Afternoon.
Aji : Good Afternoon, Faiz (1)……………………..?
Faiz : I’m fine thank you and how about you?
Aji : (2)……………………………
Faiz : Oh, this is my friend, Rizki.
Aji : Hello Rizki, my name is Aji. (3)………………………
Rizki : Hi, my name is Rizki. Nice to meet you too.
Faiz : Well Aji, I think we have to go now, the movie is started to play.
Aji : Oh okay, (4)………………………
Faiz : See you.

1. a. nice to meet you
b. where are you?
c. How are you?
d. glad to see you
e. how is your mother?

2. a. I’m fine too.
b. nice to meet you.
c. good to see you.
d. see you later.
e. good afternoon.

3. a. How are you?
b. Good afternoon.
c. Nice to meet you.
d. Glad to see you.
e. See you later.

4. a. Where are you going?
b. See you later.
c. How are you?
d. Nice to meet you.
e. How are you?

5. Ciko : ………………, where are you going?
Vita : Good afternoon, I’ll have lunch at the canteen.
Ciko : Let’s go together.
a. Good night.
b. Good morning
c. Good afternoon
d. Good bye.
e. Nice to meet you.

6. Ester : I’m Ester. How do you do?
Fitri : ………….. I’m Fitriyani Maida.
a. Are you ok?
b. How are you?
c. How do you do.
d. I am fine.
e. Good morning.

7. Bobby : Hi, Ace. ……….
Ace : Great! How about you?
Bobby : It’s good, thanks.
a. What are you doing?
b. Where have you been?
c. What is she doing?
d. Glad to see you.
e. How’s life?

8. The way to ask someone’s news is?
a. How is life?
b. Where are you?
c. What is that?
d. Do you like it?
e. When is your birthday?

9. It’s seven o’clock in the morning. Gina will go to school. She says……… to his parents.
a. Good night
b. Good afternoon
c. Good bye.
d. Good morning.
e. Good day.

10. It’s nine o’clock in the night. Faiz will go to sleep. He says……. to his parents
a. Good night
b. Good afternoon
c. Good bye.
d. Good morning
e. Good day.

Kunci Jawaban Soal Bahasa Inggris Greetings dan Jawaban :

1. C 6. C
2. A 7. E
3. C 8. A
4. B 9. D
5. C 10. A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *